суббота, 25 июля 2020 г.


ПІЛЬГОВЕ ХАРЧУВАННЯ ДІТЕЙ
БІЛОВОДСЬКИЙ КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД  ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ ЗАГАЛЬНОГО РОЗВИТКУ ( ЯСЛА – САДОК) № 2 « ВЕСЕЛКА»
НАКАЗ
Від 02.01.2020 р.                  смт. Біловодськ                                      № 1

Про організацію харчування дітей в Біловодському закладі дошкільної освіти загального розвитку (ясла – садок) № 2  «ВЕСЕЛКА» у 2020 р.

Згідно із Законами України «Про освіту», «Про дошкільну освіту», на виконання постанови Кабінету Міністрів України від 22.11.2004 року № 1591 «Про затвердження норм харчування у навчальних та оздоровчих закладах», спільного наказу Міністерства освіти і науки України та Міністерства охорони здоров’я України від 17 квітня 2006 р. № 298/227 «Про затвердження Інструкції з організації харчування у дошкільних навчальних закладах», наказу Міністерства освіти і науки від 21.11.2002 року № 667 «Про затвердження Порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах» та відповідно до рішення сесії Біловодської селищної ради від 20.12.2019 року № 38/23 «Про організацію харчування дітей в закладах загальної середньої освіти та вихованців закладів дошкільної освіти і  дошкільних підрозділів закладів загальної середньої освіти Біловодської селищної ради у 2020 році»,  наказу Відділу освіти виконавчого комітету Біловодської селищної ради від 02.01.2020 р № 13,та керуючись ст..26,59 Закону України « Про місцеве самоврядування в Україні» з метою організації якісного та повноцінного харчування дітей в закладах дошкільної освіти,  -
НАКАЗУЮ:
1. Встановити з 01.01.2020 року вартість одного харчо-дня для дітей в закладі дошкільної освіти  комунальної форми власності з 9-10-годинним режимом перебування в закладі – 26,00 грн. з розрахунку:
- у міській місцевості 40% - бюджетні кошти, 60% - батьківська плата;
2. Забезпечити згідно з нормами харчування за рахунок коштів районного бюджету безкоштовним харчування дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, дітей з особливими освітніми потребами, дітей із сімей, які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям», дітей, батьки яких мають статус потерпілих від Чорнобильської катастрофи, дітей, батьки яких загинули (пропали безвісти), померли або стали особами з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час забезпечення проведення антитерористичної операції, перебуваючи безпосередньо в районах та у період її проведення, під час забезпечення здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації у Донецькій та Луганських областях, перебуваючи безпосередньо в районах та у період здійснення зазначених заходів, дітей, що мають статус внутрішньо переміщених осіб.
3. Зменшити розмір плати вартості одного харчо-дня на 50 відсотків для батьків,  у сім'ях яких троє і більше дітей.
4. Батьки сплачують лише за дні відвідування дитиною дошкільного навчального закладу. За дні, які дитина не відвідувала заклад сплата з батьків не справляється. Плата за харчування дітей у дошкільному навчальному закладі вноситься щомісяця, не пізніше 10 числа поточного місяця, за який вноситься плата, до банківських установ (їх філій).
5. Вихователі несуть відповідальність за своєчасне надходження батьківської плати. Відрахування дитини із закладу може здійснюватись у разі не сплати без поважних причин  батьками або особами, які їх замінюють, плати за харчування дитини протягом двох місяців. Адміністрація закладу  письмово повідомляє батьків або осіб, які їх замінюють, про відрахування дитини не менш, як за 10 календарних днів.
6. Збільшити витрати на харчування дітей в дошкільних навчальних закладах району в літній оздоровчий період з 1 червня по 31 серпня 2019 року на 10 відсотків для придбання свіжих овочів та фруктів.
7. Медичній сестрі:
8.1. При організації дитячого харчування керуватись чинним законодавством України.
8.2. Дотримуватись встановленого у дошкільних навчальних закладах режиму харчування (3-х разове харчування).
8.3. Забезпечити  складання та затвердження примірного двотижневого меню харчування дітей та погодження з районною держспоживслужбою.
8.4. Щоденно оприлюднювати батькам завірене керівником закладу меню біля харчоблоку та у групах із зазначенням фактичних норм виходу порцій та підписом медичної сестри.
8.5. Контролювати вихід, безпеку і якість страв, дотримання технології приготування страв із забезпеченням послідовності виробничої обробки продуктів.
8.6. Кожного місяця, кварталу, піврічча і за рік розробити аналітичний аналіз стану харчування про результат аналізу інформувати завідувача, колектив закладу.
8.7. Приділяти належну увагу навчання персоналу харчоблоку, помічників вихователя, вихователів правил і норм виконання санітарно-гігієнічних вимог, формування культурно-гігієнічних навичок у дітей.
10. Помічникам вихователів отримувати їжу на групи відповідно до затвердженого графіка та з дотриманням санітарно-гігієнічних вимог.
11. Кухарям:
11.1. Брати участь у складанні меню, відповідати за збереження та використання продуктів, за повноту закладки продуктів і вихід страв, за якість і своєчасне приготування їжі, за дотримання технології приготування їжі, за відбір  та збереження добової проби страв,за додержання правил особистої гігієни, за санітарний стан приміщення харчоблоку.
8. Контроль за виконанням даного наказу залишаю за собою.